Xərçəng riskini artıran ərzaq - Hər gün istifadə edirik

17:56 19-02-2019 | icon 411 | Sağlamlıq
Xərçəng riskini artıran ərzaq - Hər gün istifadə edirik

 

ABŞ-ın A.M.Anderson adına Onkoloji Mərkəzinin alimləri xərçəng xəstəliyi riskini artıran ərzaq məhsulu barədə məlumat veriblər.

 

Versus.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə food.news məlumat yayıb.

 

Tədqiqatlar şəkərin xərçəng şişlərinin böyüməsinə müsbət təsir etdiyini göstərib.

 

Alimlərin siçanlar üzərində apardıqları sınaqlarda məlum olub ki, şəkərsiz nişasta pəhrizi ilə bəslənən xəstə siçanlarda xərçəng şişləri böyüməyib və sabit qalıb.

 

Şəkərli qidalar verilən xəstə siçanlarda isə bədxassəli şişlər sürətlə böyüməyə başlayıb.

Mütəxəssislər xərçəng və diabet xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün, şəkərdən istifadəni minimuma endirməyi məsləhət görürlər.

 

Versus.Az

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Deputatdan Sevinc Osmanqızı və Əli Kərimli oyunlarına İRAD

“osmanqızılarla, əli kərimlilərlə aranı qarışdırmağa çalışırlar”

ŞAHİDlikdən ŞƏHİDliyə...

Fuad Əliyevdən Çingiz Mustafayevlə bağlı TƏKLİF

Azərbaycanın daha bir qələbəsi

Ayaqlarınız niyə şişir?

MHB parlament seçkilərinə hazırlıqlara BAŞLADI

“Aksiyalarla, hədələrlə nəyə nail olmağa çalışırlar?”

Azərbaycan Ermənistanla anklavlar barədə də RAZILAŞDI

Leyli yazdı, Hakan bəstələdi, "Camdakı Kız"ın ulduzu oxudu

“Əli Kərimli və onun kimilər bu gün də eyni çirkin xətlə davam edir”

“Fransa və Almaniya Avropa Birliyi üçün nədirsə, Cənubi Qafqaz Birliyi üçün Azərbaycan da odur”

Klipi üçün 10 kilo çəki atdı

Nəsibə Zeynalovanın doğum günüdür

Laçın şəhərinə getmək istəyənlərə ŞAD XƏBƏR