Ətin ən zərərli növləri açıqlanıb

15:07 03-10-2019 | icon 32 | Maraqlı
Ətin ən zərərli növləri açıqlanıb

İnsan orqanizminin ən çətin həzm etdiyi ət növləri qaz, ördək, həmçinin, quzu və donuz ətidir.

 

Lenta.ru xəbər verir ki, bununla bağlı dietoloq Marina Vaulina danışıb.

 

Mütəxəssisin fikrincə, burada ət məhsullarının bişirilməsi üsulu da böyük əhəmiyyətə malikdir. O, buxarda, pəhriz üsulunda və tərəvəzlərlə bişirlən ətin daha yaxşı həzm olunduğunu bildirib.

 

Mütəxəssis yemək rasionuna toyuq, hinduşka və dovşan ətinin əlavə edilməsini məsləhət görüb. Vaulina, həmçinin, əti bişirərkən əlavə olunan müxtəlif növ duzlu ədviyyatları qatıq, soya sousu və limonla əvəzləməyi təklif edib.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Kərküklə Türk Dünyası arasında körpü yaradan qəhrəmanımız

"Əli Kərimlinin düşdüyü vəziyyətə acıyırıq"

"MUSA TİKƏLƏNMİŞ HİSSƏLƏRİ YIĞIRDI"

"Bu tarixi gündə istiqlalçı deputatları da unutmaq olmaz"

713-cü HƏRBİ HİSSƏYƏ GƏLƏN YOL

Öd kisəsi xərçənginin yaranmasının ən başlıca səbəblərindən biri...

İTP lideri Riyaz Sarıkahya Azərbaycan xalqını təbrik edib

AzMİU-nun professor-müəllim heyətinin maaşı 25 faiz artırılıb

"Bu müxalifət öz iflasını gün-gündən yaxınlaşdırır"

"Bu məsələdə Türkiyəyə dəstək verməyimiz səhv addım idi"

713 saylı batalyonun qaziləri də şair İlham Qəhrəmanla görüşüb

Radikal müxalifətin ikinci oktyabr iflası

Prokuror Elina Hacıyevanın ölümündə təqsirləndirilən məktəb direktoruna cəza istədi

"Paytaxt sakinlərinin gözü qarşısında tam fiasko"

ALDP-dən polis zorakılığına qarşı bəyanat