Alimlər çiy tərəvəz yeməyin ziyanlı olduğunu müyyənləşdiriblər

07:40 07-10-2019 | icon 19 | Sağlamlıq
Alimlər çiy tərəvəz yeməyin ziyanlı olduğunu müyyənləşdiriblər

Harvard və Kaliforniya universitetlərinin araşdırmaçıları qidalanma bağıraqların funksiyasına və mikrob strukturuna genetikadan daha təsirlidir. Təcrübələr göstərib ki, çiy ərzaqlar bədənin xeyirli mikroflorasını bişmişlərlə müqayisədə daha çox azaldır.

 

Bu araşdırmanı əks etdirən məqalə “Nature Microbiology” jurnalında yer alıb.

 

Siçanlar üzərində aparılan təcrübə göstərib ki, əsasən çiy tərəvəzlərdən ibarət olan bitki dieti gəmiricilərin mikrobiomunu daha çox dəyişir.

 

Alimlər onu da müəyyənləşdiriblər ki, bişmiş qidada orqanizm üçün daha çox xeyirli maddə olur.

 

Çiy tərəvəzlər isə təkcə xeyirli bakteriyaları məhv etmir, həmçinin canlıları daha az enerjili tutur.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Kərküklə Türk Dünyası arasında körpü yaradan qəhrəmanımız

"Əli Kərimlinin düşdüyü vəziyyətə acıyırıq"

"MUSA TİKƏLƏNMİŞ HİSSƏLƏRİ YIĞIRDI"

"Bu tarixi gündə istiqlalçı deputatları da unutmaq olmaz"

713-cü HƏRBİ HİSSƏYƏ GƏLƏN YOL

Öd kisəsi xərçənginin yaranmasının ən başlıca səbəblərindən biri...

İTP lideri Riyaz Sarıkahya Azərbaycan xalqını təbrik edib

AzMİU-nun professor-müəllim heyətinin maaşı 25 faiz artırılıb

"Bu müxalifət öz iflasını gün-gündən yaxınlaşdırır"

"Bu məsələdə Türkiyəyə dəstək verməyimiz səhv addım idi"

713 saylı batalyonun qaziləri də şair İlham Qəhrəmanla görüşüb

Radikal müxalifətin ikinci oktyabr iflası

Prokuror Elina Hacıyevanın ölümündə təqsirləndirilən məktəb direktoruna cəza istədi

"Paytaxt sakinlərinin gözü qarşısında tam fiasko"

ALDP-dən polis zorakılığına qarşı bəyanat