Alimlər çiy tərəvəz yeməyin ziyanlı olduğunu müyyənləşdiriblər

07:40 07-10-2019 | icon 386 | Sağlamlıq
Alimlər çiy tərəvəz yeməyin ziyanlı olduğunu müyyənləşdiriblər

Harvard və Kaliforniya universitetlərinin araşdırmaçıları qidalanma bağıraqların funksiyasına və mikrob strukturuna genetikadan daha təsirlidir. Təcrübələr göstərib ki, çiy ərzaqlar bədənin xeyirli mikroflorasını bişmişlərlə müqayisədə daha çox azaldır.

 

Bu araşdırmanı əks etdirən məqalə “Nature Microbiology” jurnalında yer alıb.

 

Siçanlar üzərində aparılan təcrübə göstərib ki, əsasən çiy tərəvəzlərdən ibarət olan bitki dieti gəmiricilərin mikrobiomunu daha çox dəyişir.

 

Alimlər onu da müəyyənləşdiriblər ki, bişmiş qidada orqanizm üçün daha çox xeyirli maddə olur.

 

Çiy tərəvəzlər isə təkcə xeyirli bakteriyaları məhv etmir, həmçinin canlıları daha az enerjili tutur.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Regionda yeni cəbhə AÇILIR?

Tibb elminə həsr olunmuş ömür...

"YENİ XƏTT"dən mitinq çağırışlarına qarşı BƏYANAT

Vətəndaşları işə düzəltmə adı ilə necə aldadırlar?

Ölümün qorxduğu cərrah - Mübariz Əliyev - 65

Böyük alim, sədaqətli ömür gün yoldaşı, qayğıkeş ana...

Ermənistanın buqələmun siyasəti

Xalq artistlərinin möhtəşəm gecəsi

DREAM Fest 2024-ə 100 gün qaldı

Radikalların QRANT SAVAŞI BAŞLAYIR

“İran-İsrail arasındakı müharibə hər an şiddətlənə bilər”

Nura Surinin “Dünyaya qəribəm” klipi

“Həmkarlar”ın üzvü deyilsənsə, heç kim hüquqlarını müdafiə etməyəcək”

İncəsənətimizin RAMİZİ…

Məişət zorakılığından zərər çəkmiş şəxslərlə bağlı