Bu qidalar ağciyər xərçəngi riskini azaldır

01:54 28-10-2019 | icon 335 | Maraqlı
Bu qidalar ağciyər xərçəngi riskini azaldır

ABŞ-ın Tennessi ştatında yerləşən Vanderbilt Universitetinin Tibb Mərkəzinin mütəxəssisləri ABŞ, Avropa və Asiyadan 1,4 milyon insanın sağlamlıq məlumatlatını araşdırıblar.

 

Araşdırma iştirakçılarının qatıq (yoqurt) və lifli qidalar (avokado, qoz, itburnu, əncir, noxud, lobya, kokos, meyvə quruları) istehlakı ilə sağlıq vəziyyətləri arasındakı münasibət diqqət çəkib. Hər gün belə qidalardan istifadə edən şəxslərin heç istifadə etməyənlərlə müqayisədə ağciyər xərçənginə tutulma riskinin 33 faiz daha aşağı olduğu müəyyənləşib.

 

Qatıq və lifli qidalardan istifadənin ürək-damar, sinir sistemi xəstəliklərinə qarşı müdafiə xüsusiyyətli olduğu da daha öncəki araşdırmalarda aşkarlanmışdı.

 

Bu araşdırmanın nəticələri “JAMA Oncology” jurnalında yer alıb.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Deputatdan Sevinc Osmanqızı və Əli Kərimli oyunlarına İRAD

Regionda yeni cəbhə AÇILIR?

“osmanqızılarla, əli kərimlilərlə aranı qarışdırmağa çalışırlar”

ŞAHİDlikdən ŞƏHİDliyə...

Fuad Əliyevdən Çingiz Mustafayevlə bağlı TƏKLİF

Sülhməramlıların Azərbaycandan çıxması nədən xəbər verir?

"Azərbaycan iqtisadiyyatı daha da güclənir"

Azərbaycanın daha bir qələbəsi

Məktəblilər cinsiyyətini dəyişə biləcəklər

MHB parlament seçkilərinə hazırlıqlara BAŞLADI

Ayaqlarınız niyə şişir?

“Laçın” hücum təyyarələri havaya QALDIRILDI

“Aksiyalarla, hədələrlə nəyə nail olmağa çalışırlar?”

“Avroviziya” üçün “Özünlə apar” mahnısının yeni VERSİYASI

Azərbaycan Ermənistanla anklavlar barədə də RAZILAŞDI