Dünyanın ən təhlükəli ərzağı

09:56 31-10-2019 | icon 364 | Sağlamlıq
Dünyanın ən təhlükəli ərzağı

Erkən ölümün səbəbkarı

 

Amerika, Britaniya və Niderland alimlər qrupu 2 ildir davam edən böyük elmi araşdırmalarının nəticəsində dünyada həm ətraf mühitə, həm insana zərər verən və erkən ölümə səbəb olan ən təhlükəli ərzağı elan ediblər.

 

Versus.Az xəbər verir ki, 15 qrup ərzaq içindən qırmızı ət, yəni mal əti ən təhlükəli seçilib.

 

Bu ətin alınması üçün heyvandarlıq və istehsal təbiəyə, ekologiyaya neqativ zərbə vurur. 

 

Eləcə də erkən ölümə səbəb olmasına görə də liderdir. Qırmızı ət bədəndə iltihabı artırır, şiş hüceyrələrini aktivləşdirir, ürək-damar sistemini sıradan çıxarır, damarları tutur. / Medicina.az/

 

Versus.Az

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

“Azərbaycanın beynəlxalq aləmdə dostlarının sayı artmaqda davam edir”

Qardaş ölkə və strateji tərəfdaş

Xarici kəşfiyyat orqanlarının şəbəkələri AKTİVLƏŞİB

“Azərbaycana qarşı qərəzli mövqeləri ilə Ermənistanı şirnikləndirmək istəyirlər”

“Makronda beynəlxalq hüququ dəstəkləyən siyasi şüur yetərli deyil”

“Müqavilənin vaxtı bitib” adı altında işdən azad olunanlar...

"Həmən 80 manat cərimələmək doğru yanaşma deyil"

"Laçınsız günlər" xatirə gündəlikdən - 1988-ci ilin noyabr ayı

Prezidentin XI Qlobal Bakı Forumunu əhəmiyyətli edən çıxışı

MMP Parlament partiyası ola bilər

MDU və AHBVÜ-nün təşkilatçılığı ilə 5-ci beynəlxalq elmi konfrans keçiriləcək

“Koroğlu”dakı Nəqliyyat Mübadilə Mərkəzi söküləcək?

Rusiya Fransanı ciddi qəbul etmir?

Ramazan ayının dördüncü gününün imsak, iftar və namaz vaxtları

Bu qadınlar pensiyaya daha tez çıxa biləcəklər