Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur

15:08 05-11-2019 | icon 49 | Sağlamlıq
Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur

Azərbaycanda yeməyi bol hazırlayıb, sonra təkrar-təkrar qızdırıb yemək adi haldır.  Baxmayaraq ki, bu hal orqanizmdə ciddi problemlərə yol açır.

 
 
Versus.Az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, elə ərzaqlar var ki, onları ümumiyyətlə bişirdikdən sonra təkrar qızdırmaq olmaz.
 
 
Alimlər bunun yumurta və yumurtadan hazırlanmış yeməklər olduğunu bildirir.
 
 
Məsələn, pomidor yumurta, omlet, yumurtalı salatlar təkrar termiki işləndikdə, yəni isti temperatura məruz qaldıqda onda zərərli kanserogen, yəni onkoloji xəstəlik yaradan maddə əmələ gəlir.
 
 
Eləcə də göbələkli yeməkləri təkrar qızdırmaq olmaz. 
 
 
Təkrar qızdırdıqda hazır yeməkdə bakteriyalar artır, nəticədə qida zəhərlənməsi və mədə-bağırsaq şişlərinə zəmin yaranır. 
 
 
Alimlər yeyiləcək qidanı bir dəfə bişirib həmin vaxt da yeməyi tövsiyyə edir. 
 
 
Kartoflu yeməkləri, kartof qızartmasını təkrar isitdikdə onda akrilamid yaranır. Bu da xərçəng və sinir xəstəliklərini törədir.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Hafiz Hacıyev Cəmil Həsənlini, Əli Kərimlini, Arif Hacılını və İsa Qəmbəri "ağ yudu, qara sərdi"

"Keçirilən aksiyalar da xalq naminə deyil, mühacir biznesinin inkişafına yönəlib"

İraq türklərinin mənəvi lideri Riyaz Sarıkahyanın ailəsinə ağır itki üz verib

“Bu xəstəlik vaxtı vanna qəbul etmək olmaz”

Qadının ən gizli orqanının sirri açıldı

“Xəstəlik asta-asta, bir neçə ay və hətta bir neçə il ərzində inkişaf edir”

“Bu məsələlər dövlət səviyyəsində araşdırılmalıdır” - MÜSAHİBƏ

MƏN ÇEYNƏNƏN BİR ÖLKƏNİN "HAQQ" BAĞIRAN SƏSİYƏM...

Yatanda ayaqların arasına yastıq qoyun

"2020-ci il seçkiləri oğurlanır"

"Əli Kərimliyə zahirdə düşmən olan bəzi iqtidar mənsubları və..."

Onu ömürlük həbs cəzası gözləyə bilər

Suraxanı rayonuna yeni icra başçısı təyin edilib

Paşinyan yenə sərsəmlədi və...

“Azərbaycan dini liderlərin sammitini keçirə biləcək nadir ölkələrdəndir”