Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur

15:08 05-11-2019 | icon 135 | Sağlamlıq
Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur

Azərbaycanda yeməyi bol hazırlayıb, sonra təkrar-təkrar qızdırıb yemək adi haldır.  Baxmayaraq ki, bu hal orqanizmdə ciddi problemlərə yol açır.

 
 
Versus.Az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, elə ərzaqlar var ki, onları ümumiyyətlə bişirdikdən sonra təkrar qızdırmaq olmaz.
 
 
Alimlər bunun yumurta və yumurtadan hazırlanmış yeməklər olduğunu bildirir.
 
 
Məsələn, pomidor yumurta, omlet, yumurtalı salatlar təkrar termiki işləndikdə, yəni isti temperatura məruz qaldıqda onda zərərli kanserogen, yəni onkoloji xəstəlik yaradan maddə əmələ gəlir.
 
 
Eləcə də göbələkli yeməkləri təkrar qızdırmaq olmaz. 
 
 
Təkrar qızdırdıqda hazır yeməkdə bakteriyalar artır, nəticədə qida zəhərlənməsi və mədə-bağırsaq şişlərinə zəmin yaranır. 
 
 
Alimlər yeyiləcək qidanı bir dəfə bişirib həmin vaxt da yeməyi tövsiyyə edir. 
 
 
Kartoflu yeməkləri, kartof qızartmasını təkrar isitdikdə onda akrilamid yaranır. Bu da xərçəng və sinir xəstəliklərini törədir.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Əli Həsənov, Vüqar Səfərli və Əflatun Amaşov həbs edilir?

Tovuzda “Tariximizi və mədəniyyətimizi dərindən öyrənək” adlı aksiya keçirilib

Naxçıvan istiqamətində GƏRGİNLİK

"Cümhuriyyət tariximizlə qürur duyuruq"

102 yaşın mübarək, Azərbaycan!

"Əminəm ki, bizim müstəqillik inkişafımız davamlı olacaq"

Mehriban Əliyeva Azərbaycan xalqını təbrik edib

"Dövlətimiz əbədi, milətimiz uca olsun hər zaman"

"Cumhuriyyət günün mübarək, Azərbaycan!"

Bu qabiliyyət imtahanları keçirilməyəcək

"Azərbaycanımızı özümüzdən başqa kim qoruyacaq?!"

Atəşkəs 23 dəfə pozulub

Cəbhədə gərginlik

"Azərbaycanımız daha güclü, bütöv dövlətlərdən biri olsun"

Hindistanda koronavirusa yoluxanların sayı 151 mini ötüb