Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur

15:08 05-11-2019 | icon 387 | Sağlamlıq
Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur

Azərbaycanda yeməyi bol hazırlayıb, sonra təkrar-təkrar qızdırıb yemək adi haldır.  Baxmayaraq ki, bu hal orqanizmdə ciddi problemlərə yol açır.

 
 
Versus.Az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, elə ərzaqlar var ki, onları ümumiyyətlə bişirdikdən sonra təkrar qızdırmaq olmaz.
 
 
Alimlər bunun yumurta və yumurtadan hazırlanmış yeməklər olduğunu bildirir.
 
 
Məsələn, pomidor yumurta, omlet, yumurtalı salatlar təkrar termiki işləndikdə, yəni isti temperatura məruz qaldıqda onda zərərli kanserogen, yəni onkoloji xəstəlik yaradan maddə əmələ gəlir.
 
 
Eləcə də göbələkli yeməkləri təkrar qızdırmaq olmaz. 
 
 
Təkrar qızdırdıqda hazır yeməkdə bakteriyalar artır, nəticədə qida zəhərlənməsi və mədə-bağırsaq şişlərinə zəmin yaranır. 
 
 
Alimlər yeyiləcək qidanı bir dəfə bişirib həmin vaxt da yeməyi tövsiyyə edir. 
 
 
Kartoflu yeməkləri, kartof qızartmasını təkrar isitdikdə onda akrilamid yaranır. Bu da xərçəng və sinir xəstəliklərini törədir.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Deputatdan Sevinc Osmanqızı və Əli Kərimli oyunlarına İRAD

“osmanqızılarla, əli kərimlilərlə aranı qarışdırmağa çalışırlar”

ŞAHİDlikdən ŞƏHİDliyə...

Fuad Əliyevdən Çingiz Mustafayevlə bağlı TƏKLİF

Laçın şəhərinə getmək istəyənlərə ŞAD XƏBƏR

Azərbaycanın daha bir qələbəsi

Ayaqlarınız niyə şişir?

MHB parlament seçkilərinə hazırlıqlara BAŞLADI

“Aksiyalarla, hədələrlə nəyə nail olmağa çalışırlar?”

Azərbaycan Ermənistanla anklavlar barədə də RAZILAŞDI

Klipi üçün 10 kilo çəki atdı

Leyli yazdı, Hakan bəstələdi, "Camdakı Kız"ın ulduzu oxudu

“Fransa və Almaniya Avropa Birliyi üçün nədirsə, Cənubi Qafqaz Birliyi üçün Azərbaycan da odur”

“Əli Kərimli və onun kimilər bu gün də eyni çirkin xətlə davam edir”

Nəsibə Zeynalovanın doğum günüdür