Şirniyyatın yeni təhlükəsi üzə çıxdı

16:10 16-11-2019 | icon 488 | Maraqlı
Şirniyyatın yeni təhlükəsi üzə çıxdı

Kanadanın Alberta Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, şəkərdən çox miqdarda istifadə qısa müddətdə bağırsağın iltihablı xəstəliklərinə səbəb olur.

 

Bu barədə “MedicalXpress” tərəfindən yayılmış məlumatda deyilir.

 

Siçanlar üzərində aparılan təcrübələr zamanı məlum olub ki, yüksək şəkərli pəhriz cəmi iki gün ərzində heyvanlarda kolitə səbəb olan kimyəvi maddələrə həssaslığın güclənməsinə gətirib çıxarır.

 

Tərkibində yüksək miqdarda şəkər və az miqdarda sellüloza olan məhsulların istifadəsi şərti patogen bakteriyaların çoxalmasına gətirib çıxarır ki, bu da iltihaba və immunitetin zəifləməsinə səbəb olur.

 

Siçanlarda bağırsaqların zədələnməsini rasiona faydalı mikrofloranın hasil etdiyi qısa zəncirli yağ turşularının əlavə edilməsi ilə azaltmaq olub. Həzm orqanlarının işini yaxşılaşdırmaq üçün mütəxəssislər sellülozalı məhsullar yemək məsləhət görürlər.

 

Versus.Az

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Regionda yeni cəbhə AÇILIR?

"YENİ XƏTT"dən mitinq çağırışlarına qarşı BƏYANAT

Tibb elminə həsr olunmuş ömür...

Vətəndaşları işə düzəltmə adı ilə necə aldadırlar?

Ölümün qorxduğu cərrah - Mübariz Əliyev - 65

Böyük alim, sədaqətli ömür gün yoldaşı, qayğıkeş ana...

Xalq artistlərinin möhtəşəm gecəsi

Ermənistanın buqələmun siyasəti

DREAM Fest 2024-ə 100 gün qaldı

Radikalların QRANT SAVAŞI BAŞLAYIR

“İran-İsrail arasındakı müharibə hər an şiddətlənə bilər”

Nura Surinin “Dünyaya qəribəm” klipi

“Həmkarlar”ın üzvü deyilsənsə, heç kim hüquqlarını müdafiə etməyəcək”

İncəsənətimizin RAMİZİ…

Məişət zorakılığından zərər çəkmiş şəxslərlə bağlı