Ərzaq qızardarkən zeytun yağının keyfiyyəti dəyişirmi?

00:51 09-03-2020 | icon 403 | Sağlamlıq
Ərzaq qızardarkən zeytun yağının keyfiyyəti dəyişirmi?

İspan və braziliyalı alimlər yemək qızardarkən, zeytun yağının tərkibindəki polifenolların (yağı orqanizm üçün faydalı edən antioksidant birləşmələr – red.) qalıb-qalmadığını müəyyənləşdirmək üçün təcrübə aparıblar.

 

 “Antioxidants” jurnalına əsasən, eskperiment zamanı alimlər ərzaqları aşağı və yuxarı temperaturda qızardıblar.

 

Məlum olub ki, yağ 120 °C temperaturda polifenollarının 40%-ni, 170 °C-də isə 75%-ni itirib.

 

“Qızardıldıqdan sonra polifenolların azalmasına baxmayaraq, yağda onların miqdarı hələ də  Aİ standartlarına uyğun səviyyədə qalıb. Bu o deməkdir ki, yağ faydalı xüsusiyyətlərini itirmir”, – deyə məqalənin müəllifi Xullian Lozano-Kastellyon bildirib.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Regionda yeni cəbhə AÇILIR?

"YENİ XƏTT"dən mitinq çağırışlarına qarşı BƏYANAT

Tibb elminə həsr olunmuş ömür...

Vətəndaşları işə düzəltmə adı ilə necə aldadırlar?

Ölümün qorxduğu cərrah - Mübariz Əliyev - 65

Böyük alim, sədaqətli ömür gün yoldaşı, qayğıkeş ana...

Ermənistanın buqələmun siyasəti

Xalq artistlərinin möhtəşəm gecəsi

DREAM Fest 2024-ə 100 gün qaldı

Radikalların QRANT SAVAŞI BAŞLAYIR

“İran-İsrail arasındakı müharibə hər an şiddətlənə bilər”

Nura Surinin “Dünyaya qəribəm” klipi

“Həmkarlar”ın üzvü deyilsənsə, heç kim hüquqlarını müdafiə etməyəcək”

İncəsənətimizin RAMİZİ…

Məişət zorakılığından zərər çəkmiş şəxslərlə bağlı