İçdiyimiz çay hansı halda xərçəng yaradır?

17:04 19-02-2021 | icon 548 | Sağlamlıq
İçdiyimiz çay hansı halda xərçəng yaradır?

Tanınmış rusiyalı həkim-endokrinoloq Zuhra Pavlova bildirib ki, çay insan sağlamlığı üçün təhlükə yarada və hətta onkoloji xəstəliklərə səbəb ola bilər.

 
Versus.Az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, çayın növü deyil, onun temperaturu təhlükəlidir.
 
 
Qaynar çay qida borusunu zədələyir və bu da qida borusu xərçəngininin inkişafına səbəb ola bilər.
 
 
Həkim Qazaxıstanı misal çəkib. Qazaxıstanda bu xəstəlik çox yayılıb və bunun əsas səbəbi kimi məhz qaynar çayın müntəzəm istehlakı göstərilir.
 
 
“Qazaxlar ümumiyyətlə düzgün qidalanırlar. Onlar yaxşı zülalı qidaları qəbul edirlər. Əti suda bişirirlər və bu da əti bişirmək üçün ən düzgün üsuldur. Əgər qazaxlar yeməkdən sonra qaynar çay içməsəydilər, onlar yəqin ən sağlam millət olardı” – Pavlova bildirib. /medicina.az/

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Deputatdan Sevinc Osmanqızı və Əli Kərimli oyunlarına İRAD

Regionda yeni cəbhə AÇILIR?

“osmanqızılarla, əli kərimlilərlə aranı qarışdırmağa çalışırlar”

ŞAHİDlikdən ŞƏHİDliyə...

Fuad Əliyevdən Çingiz Mustafayevlə bağlı TƏKLİF

Sülhməramlıların Azərbaycandan çıxması nədən xəbər verir?

Baba Pünhanın vəfatından 20 il ötür

"Azərbaycan iqtisadiyyatı daha da güclənir"

Məktəblilər cinsiyyətini dəyişə biləcəklər

MHB parlament seçkilərinə hazırlıqlara BAŞLADI

Ayaqlarınız niyə şişir?

Azərbaycanın daha bir qələbəsi

“Laçın” hücum təyyarələri havaya QALDIRILDI

“Avroviziya” üçün “Özünlə apar” mahnısının yeni VERSİYASI

Azərbaycan Ermənistanla anklavlar barədə də RAZILAŞDI