Bağırsağı partlada bilən ƏRZAQLAR

16:50 03-03-2021 | icon 306 | Sağlamlıq
Bağırsağı partlada bilən ƏRZAQLAR

Bağırsaqların partlamasına səbəb olan qidalar çox yeyildikdə bağırsaq tıxanıqlığı, keçməməzliyi yaradır, hətta ölümlə nəticələnə bilər.

 
 
Versus.Az xəbər verir ki, həkimlər belə təhlükəli qidaları açıqlayıb.
 
 
Belə ki, yığıcı, büzücü və iri lif tərkibli tərəvəzlər, meyvələr bağırsaqların selikli qişasını genişləndirir və tıxaqlıq yaradır.
 
 
Onlar orqanizmdə Bezoar adlı yad kütlə yaradır, bu kütlə mədədə, nazik bağırsaq, yoğun bağırsaqda toplanır, həzm olunmur.
 
 
Bu ərzaqlar: heyva, xurma, turp, kərəviz, kələmdir.
 
 
Bağırsağın selikli qişası bezoarlar topalarını itələyə bilmir, beləcə, bağırsaq keçməməzliyi yaranır.
 
 
Belə olan halda yalnız cərrahi əməliyyat olmalıdır.
 
 
Müdaxilə olmasa, xəstə həkimə müraciət etməsə, ölüm belə baş verə bilər. /Medicina.az/
 
 
 

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

“Öz gözlərindəki tirlə Azərbaycanda tük axtarırlar”

Bankların "qara siyahı"sına kimlər düşür?

Şou-biznesin yaradıcısı - 38 il

Meymunçiçəyi virusu sürətlə YAYILIR

Xəzər dənizinin sahilində NAR bulvarı salındı

36 ildir səhnədə birinciliyini heç kimlə paylaşmır

Ermənipərəst konqresmen Bakıdan QAÇDI

Əfsanə “CineMastercard”da kimsəsiz uşaqlarla görüşdü

İnsan boyda balıq

Cinayət Məcəlləsində YENİ MADDƏ

Bu virusun insana keçmə təhlükəsi yaranıb

Türkiyədəki həmyerlimizin bu ifası gündəmdə

COP29-un 9-cu gününün PROQRAMI

Azad Şabanovun yeni işi

Diş şaqqıltısı və güclü əzələ spazmaları...