Bağırsağı partlada bilən ƏRZAQLAR

16:50 03-03-2021 | icon 246 | Sağlamlıq
Bağırsağı partlada bilən ƏRZAQLAR

Bağırsaqların partlamasına səbəb olan qidalar çox yeyildikdə bağırsaq tıxanıqlığı, keçməməzliyi yaradır, hətta ölümlə nəticələnə bilər.

 
 
Versus.Az xəbər verir ki, həkimlər belə təhlükəli qidaları açıqlayıb.
 
 
Belə ki, yığıcı, büzücü və iri lif tərkibli tərəvəzlər, meyvələr bağırsaqların selikli qişasını genişləndirir və tıxaqlıq yaradır.
 
 
Onlar orqanizmdə Bezoar adlı yad kütlə yaradır, bu kütlə mədədə, nazik bağırsaq, yoğun bağırsaqda toplanır, həzm olunmur.
 
 
Bu ərzaqlar: heyva, xurma, turp, kərəviz, kələmdir.
 
 
Bağırsağın selikli qişası bezoarlar topalarını itələyə bilmir, beləcə, bağırsaq keçməməzliyi yaranır.
 
 
Belə olan halda yalnız cərrahi əməliyyat olmalıdır.
 
 
Müdaxilə olmasa, xəstə həkimə müraciət etməsə, ölüm belə baş verə bilər. /Medicina.az/
 
 
 

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Əsən Ana əlləri

“İranın bu təhdidləri yeni deyil”

Namiq Qaraçuxurlu konsert turuna BAŞLAYIR

İran XİN Brüssel görüşünə münasibət bildirib

“Ludus”un təsisçisi Bakıda

Azərbaycanda Ramazan bayramı qeyd olunur

Novxanıda ağır QƏZA

Öz prinsiplərinə sadiq, xarizmatik insan...

Qeyri-etik paylaşımlar edən şəxslər HƏBS OLUNDU

Bakıdakı yeni metro stansiyasından GÖRÜNTÜLƏR

“Qarabağın Rəngləri”: Qarabağ Dirçəliş Fondunun yeni layihəsi

MDU rektoru və əməkdaşları şəhid məzunların ailələrini ziyarət edib

2025-ci ildə Bakıda Avropa çempionatı keçiriləcək

Şuşanın Turşsu qəsəbəsinə köçün tarixi AÇIQLANDI

“Sovetski”də qədim quyu və tunellər aşkarlandı