Ömrü uzadan üç ərzaq

09:33 14-04-2022 | icon 500 | Sağlamlıq
Ömrü uzadan üç ərzaq

Cəfəri, kök və qırmızı soğan ömrü uzadan ərzaqlar sırasındadır.

 

Bu barədə tanınmış rusiyalı aparıcı və həkim Yelena Malışeva danışıb.

 

Onun sözlərinə görə, qırmızı soğan tərkibində flavonoidlərə və antioksidanlara görə bütün tərəvəzlər arasında çempiondur:

 

“Flavonoidlər hüceyrələrimizi birbaşa qoruyur”.

 

O, həmçinin əlavə edib ki, qırmızı soğan, Altsheymer xəstəliyinin inkişaf riskini azaldır.

 

Yerköküdən danışarkən aparıcı onun tərkibində çoxlu lif olduğu bildirilib.  O, vurğulayıb ki, söhbət şəkərsiz və duzsuz qurudulmuş köklərdən gedir:

 

“Lifin bu xolesterolu qismən tutması və xaric etməsi səbəbindən bağırsaqda xolesterolun udulmasında azalma olur”.

 

Cəfəriyə gəldikdə isə mütəxəssis qeyd etdi ki, bu bitki kaliumla zəngindir:

 

“Kalium bizi qan təzyiqinin yüksəlməsindən qoruyur”.

 

Bundan əvvəl bildirilmişdi ki, paxlalı bitkilər, tam taxılların və qoz-fındığın istehlakı ömrü 10 ildən çox uzadır.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Deputatdan Sevinc Osmanqızı və Əli Kərimli oyunlarına İRAD

Regionda yeni cəbhə AÇILIR?

“osmanqızılarla, əli kərimlilərlə aranı qarışdırmağa çalışırlar”

ŞAHİDlikdən ŞƏHİDliyə...

Fuad Əliyevdən Çingiz Mustafayevlə bağlı TƏKLİF

Sülhməramlıların Azərbaycandan çıxması nədən xəbər verir?

"Azərbaycan iqtisadiyyatı daha da güclənir"

Məktəblilər cinsiyyətini dəyişə biləcəklər

Azərbaycanın daha bir qələbəsi

MHB parlament seçkilərinə hazırlıqlara BAŞLADI

Ayaqlarınız niyə şişir?

“Laçın” hücum təyyarələri havaya QALDIRILDI

“Aksiyalarla, hədələrlə nəyə nail olmağa çalışırlar?”

“Avroviziya” üçün “Özünlə apar” mahnısının yeni VERSİYASI

Azərbaycan Ermənistanla anklavlar barədə də RAZILAŞDI