Xərçəng riskini artıran ərzaq - Hər gün istifadə edirik

17:56 19-02-2019 | icon 410 | Sağlamlıq
Xərçəng riskini artıran ərzaq - Hər gün istifadə edirik

 

ABŞ-ın A.M.Anderson adına Onkoloji Mərkəzinin alimləri xərçəng xəstəliyi riskini artıran ərzaq məhsulu barədə məlumat veriblər.

 

Versus.Az saglamolun.az-a istinadən bildirir ki, bu barədə food.news məlumat yayıb.

 

Tədqiqatlar şəkərin xərçəng şişlərinin böyüməsinə müsbət təsir etdiyini göstərib.

 

Alimlərin siçanlar üzərində apardıqları sınaqlarda məlum olub ki, şəkərsiz nişasta pəhrizi ilə bəslənən xəstə siçanlarda xərçəng şişləri böyüməyib və sabit qalıb.

 

Şəkərli qidalar verilən xəstə siçanlarda isə bədxassəli şişlər sürətlə böyüməyə başlayıb.

Mütəxəssislər xərçəng və diabet xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün, şəkərdən istifadəni minimuma endirməyi məsləhət görürlər.

 

Versus.Az

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Regionda yeni cəbhə AÇILIR?

"YENİ XƏTT"dən mitinq çağırışlarına qarşı BƏYANAT

Tibb elminə həsr olunmuş ömür...

Vətəndaşları işə düzəltmə adı ilə necə aldadırlar?

Ölümün qorxduğu cərrah - Mübariz Əliyev - 65

Böyük alim, sədaqətli ömür gün yoldaşı, qayğıkeş ana...

Ermənistanın buqələmun siyasəti

Xalq artistlərinin möhtəşəm gecəsi

DREAM Fest 2024-ə 100 gün qaldı

Radikalların QRANT SAVAŞI BAŞLAYIR

“İran-İsrail arasındakı müharibə hər an şiddətlənə bilər”

Nura Surinin “Dünyaya qəribəm” klipi

“Həmkarlar”ın üzvü deyilsənsə, heç kim hüquqlarını müdafiə etməyəcək”

İncəsənətimizin RAMİZİ…

Məişət zorakılığından zərər çəkmiş şəxslərlə bağlı