Alimlər çiy tərəvəz yeməyin ziyanlı olduğunu müyyənləşdiriblər

07:40 07-10-2019 | icon 106 | Sağlamlıq
Alimlər çiy tərəvəz yeməyin ziyanlı olduğunu müyyənləşdiriblər

Harvard və Kaliforniya universitetlərinin araşdırmaçıları qidalanma bağıraqların funksiyasına və mikrob strukturuna genetikadan daha təsirlidir. Təcrübələr göstərib ki, çiy ərzaqlar bədənin xeyirli mikroflorasını bişmişlərlə müqayisədə daha çox azaldır.

 

Bu araşdırmanı əks etdirən məqalə “Nature Microbiology” jurnalında yer alıb.

 

Siçanlar üzərində aparılan təcrübə göstərib ki, əsasən çiy tərəvəzlərdən ibarət olan bitki dieti gəmiricilərin mikrobiomunu daha çox dəyişir.

 

Alimlər onu da müəyyənləşdiriblər ki, bişmiş qidada orqanizm üçün daha çox xeyirli maddə olur.

 

Çiy tərəvəzlər isə təkcə xeyirli bakteriyaları məhv etmir, həmçinin canlıları daha az enerjili tutur.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Naxçıvan koronavirusdan qurtuldu

Rusiya Səfirliyi ittihamları RƏDD ETDİ

Əvəz Zeynallının projesi və alça turşusu

Ermənistan təşkəs rejimini 78 dəfə pozub

Bəhram Bağırzadədən yeni XƏBƏR VAR

“Qalatasaray” yenə uduzdu

Qərbi Azərbaycanlı qaçqınların işi Avropa Məhkəməsinə göndəriləcək

Bakıda güclü külək əsəcək, rayonlara leysan yağacaq

Mehriban Əliyeva koronavirusa yoluxmuş həkiminin səhhətini nəzarətə GÖTÜRDÜ

Prezident yenidən qurulan yarımstansiyasının açılışında - FOTO

İmtahana hazırlaşan abituriyentlərə MÜRACİƏT

Azərbaycan mətbuatı – 145

Müəllim olmaq arzusunda olanların NƏZƏRİNƏ

"DİN-in əməliyyatı özəl sektorun vəzifəli şəxslərinə qarşı keçirilir"

Xədicə İsmayıldan koronavirusa yoluxma xəbərinə sərt REAKSİYA