Çərəzli şokoladları qurdlanmaqdan necə qoruyaq?

14:42 05-11-2019 | icon 128 | Maraqlı
Çərəzli şokoladları qurdlanmaqdan necə qoruyaq?

Quru meyvələr, çərəzlər damaq dadımızın ayrılmaz ləzzətlərindən biridir. Hələ bu çərəzlərin şokoladla qovuşmuş halı əvəzolunmaz dad yaradır. Amma bu dadlı qidanın bizdən başqa da damaq dostları var - qurdlar. Bu dəfə çərəzli şokoladların niyə qurdlandığı haqqında məlumat verəcəyik.

 

Çərəzli şokoladların qurdlanması haqqında şikayətlər çoxdur. Lakin, qurdlanma prosesi şokoladın özü ilə deyil, onun tərkibinə daxil olan inqredientlərin xüsusilə fındıq, püstə və digər çərəzlərin qurdlanması ilə əlaqədardır. Qənnadı məmulatlarında yaranan bu qurdlara "güvə sürfələri" deyilir. Gün işığı, nəm və havaya qarşı həssas olan məhsulun keyfiyyətini itirməməsi üçün düzgün şəkildə saxlamaq lazımdır.

 

Şokolad məhsulları temperaturu 18-21°C və nisbi hava rütubəti 75%-dən çox olmayan quru və sərin şəraitdə saxlanmalıdır, ən optimal temperatur isə 20°C-dir. Eyni zamanda məhsullar üçün müəyyən edilən yararlılıq müddəti də vacib faktorlardan biridir. Son istifadə tarixi keçmiş şokolad məhsulları xarab ola, bəzi çeşidləri isə qurdlana bilər. Buna görə də məhsul qablaşdırmaları hava daxil olmayacaq şəkildə tam bağlı olmalıdır. Açıq qablaşdırmadakı məhsula rütubət daxil olduğu üçün boyatlayacaq və xarab olacaq. Xüsusilə yol kənarlarındakı satış köşkləri, qəsəbələrdə yerləşən kiçik mağazalarda əksər hallarda qida məhsullarının saxlanılma qaydalarına riayət olunmur. Mağazalarda şokolad məhsullarını çərəzlərlə yaxın şəraitdə saxlamaq arzuolunmaz haldır. Belə ki, köhnəlmiş və ya zərərvericilərə yoluxmuş çərəzlər yaxınlıqda saxlanılan konfet və ya şokolad məhsullarına da yoluxdura bilir. Birbaşa gün işığı və açıq şəraitdə saxlanıldığı üçün konfetlərin tərkibi dəyişilir. İstehlakçılara saxlanma şəraiti və istehsal tarixinə diqqət etmələrini, bütövlüyü pozulmuş qablaşdırmadakı məhsulları almamaları tövsiyə olunur.

 

Seçilmiş çərəzlər və bol südlü şokolad qovuşarkən meydana gələn mükəmməl dadlı çeşidləri ilə "Ulduz" şokolad fabriki şokoladsevərlərin arzularını reallaşdırır. Fabrik qarışıq çərəzlər və taxılla zəngin "Xonça", zərif nuqa, karamelli yerfındığından hazırlanan "Tango", yerfındıq və düyüpartlaqlı "Choco", meyvə qurulu, çərəzli və taxıllı "Valşebnıy Sunduçok" kimi bol çərəzli şokolad konfetlərini istehsal edir. Əl dəymədən, təmiz və təhlükəsiz şəraitdə hazırlanan bu nəfis şokoladlar istehlakçıların damaq dadına çevrilmişdir.

 

Şokolad yeməli xoşbəxtlikdir, özünüzü bu xoşbəxtlikdən məhrum etməyin. /Trend/

 

Versus.Az

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Köhnə nazirlər - Kimlər gedib, kimlər qalıb...

Azərbaycan və Türkmənistan prezidentləri arasında telefon danışığı olub

"Ermənistan yenidən təxribatlara əl atarsa, cavabı layiqincə veriləcək"

İlham Əliyevdən Qurban Bayramı ilə bağlı paylaşım - FOTO

Rayonlara gediş-gəliş bərpa edilir?

Birgə təlimlərdə iştirak edən hərbi qulluqçular üçün Qurban bayramı tədbiri təşkil olunub - VİDEO

Şimşək, külək, yağış, leysan…

Azərbaycan - Türkiyə birgə genişmiqyaslı taktiki təlimləri davam edir - FOTO

Qənirə Paşayevanın vətənpərvərliyini yox, qolunu müzakirə obyektinə çevirənlər…

Operativ Qərargah rayonlara gediş-gəliş qadağası ilə bağlı qərar verdi

Avqustun 31-dək qüvvədə qalacaq -Sərt karantin

Azərbaycanda karantin rejimi yumşaldılır

Azərbaycanda daha 647 nəfər COVID-19-dan sağaldı, 241 nəfər yoluxdu

Koronavirusdan sağalanların sayı 11 milyonu keçdi

“Kökəlmələr, artıq cəkilər uşaqlıqdan başlayır”