Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur

15:08 05-11-2019 | icon 136 | Sağlamlıq
Bu qidanı təkrar qızdırmaq xərçəngə səbəb olur

Azərbaycanda yeməyi bol hazırlayıb, sonra təkrar-təkrar qızdırıb yemək adi haldır.  Baxmayaraq ki, bu hal orqanizmdə ciddi problemlərə yol açır.

 
 
Versus.Az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, elə ərzaqlar var ki, onları ümumiyyətlə bişirdikdən sonra təkrar qızdırmaq olmaz.
 
 
Alimlər bunun yumurta və yumurtadan hazırlanmış yeməklər olduğunu bildirir.
 
 
Məsələn, pomidor yumurta, omlet, yumurtalı salatlar təkrar termiki işləndikdə, yəni isti temperatura məruz qaldıqda onda zərərli kanserogen, yəni onkoloji xəstəlik yaradan maddə əmələ gəlir.
 
 
Eləcə də göbələkli yeməkləri təkrar qızdırmaq olmaz. 
 
 
Təkrar qızdırdıqda hazır yeməkdə bakteriyalar artır, nəticədə qida zəhərlənməsi və mədə-bağırsaq şişlərinə zəmin yaranır. 
 
 
Alimlər yeyiləcək qidanı bir dəfə bişirib həmin vaxt da yeməyi tövsiyyə edir. 
 
 
Kartoflu yeməkləri, kartof qızartmasını təkrar isitdikdə onda akrilamid yaranır. Bu da xərçəng və sinir xəstəliklərini törədir.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

"Cümhuriyyət tariximizlə qürur duyuruq"

102 yaşın mübarək, Azərbaycan!

"Əminəm ki, bizim müstəqillik inkişafımız davamlı olacaq"

Mehriban Əliyeva Azərbaycan xalqını təbrik edib

"Dövlətimiz əbədi, milətimiz uca olsun hər zaman"

"Cumhuriyyət günün mübarək, Azərbaycan!"

Bu qabiliyyət imtahanları keçirilməyəcək

"Azərbaycanımızı özümüzdən başqa kim qoruyacaq?!"

Atəşkəs 23 dəfə pozulub

"Azərbaycanımız daha güclü, bütöv dövlətlərdən biri olsun"

“Bu xəstəlik istənilən yaşda hər kəsi yaxalaya bilər”

Pandemiya ilə bağlı ən faciəvi görüntü - VİDEO

Son 10 ildə ən yaxşı penalti vuran futbolçular

Hava XƏBƏRDARLIĞI

Sədərək Ticarət Mərkəzi açılır