İçdiyimiz çay hansı halda xərçəng yaradır?

17:04 19-02-2021 | icon 106 | Sağlamlıq
İçdiyimiz çay hansı halda xərçəng yaradır?

Tanınmış rusiyalı həkim-endokrinoloq Zuhra Pavlova bildirib ki, çay insan sağlamlığı üçün təhlükə yarada və hətta onkoloji xəstəliklərə səbəb ola bilər.

 
Versus.Az xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, çayın növü deyil, onun temperaturu təhlükəlidir.
 
 
Qaynar çay qida borusunu zədələyir və bu da qida borusu xərçəngininin inkişafına səbəb ola bilər.
 
 
Həkim Qazaxıstanı misal çəkib. Qazaxıstanda bu xəstəlik çox yayılıb və bunun əsas səbəbi kimi məhz qaynar çayın müntəzəm istehlakı göstərilir.
 
 
“Qazaxlar ümumiyyətlə düzgün qidalanırlar. Onlar yaxşı zülalı qidaları qəbul edirlər. Əti suda bişirirlər və bu da əti bişirmək üçün ən düzgün üsuldur. Əgər qazaxlar yeməkdən sonra qaynar çay içməsəydilər, onlar yəqin ən sağlam millət olardı” – Pavlova bildirib. /medicina.az/

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Partiya sədri: YAP buraxılmalıdır

İgid qəhrəmanlarımızdan biri - RƏŞAD NƏBİZADƏ

MMP Xocalı soyqırımı ilə bağlı BƏYANAT YAYDI

“Çalışırlar ki, Azərbaycan asılı, gözüqıpıq bir dövlətə çevrilsin” - MÜSAHİBƏ

“İMZA” - İlhamla Mehribanla Zirvələrə

“Xalqı narazı salmaqla “5-ci kolon”un könlünü xoş edirlər”

“Xocalı irsi” adlı elektron TƏQDİMAT

"Moskva vəziyyəti gərginləşdirməyə çalışır"

"Ermənistan daha bir hərbi cinayətə qol qoyur"

"Bu, iki ölkə arasında əməkdaşlığın daha da inkişafına təkan verəcək"

"Bu missiyanı bizim iqtidar öz öhdəsinə götürməlidir"

Ermənilər onun fotoaparatını pulla alıb İrəvanda yandırmaq istədiklərini deyiblər - MÜSAHİBƏ

ALDP-dən beynəlxalq təşkilat və dövlətlərə XOCALI ÇAĞIRIŞI

“Sanki erməniləri Dağlıq Qarabağa yerləşdirmək üçün gəliblər” - MÜSAHİBƏ

“8 Noyabr” stansiyası istismara hazırlanır