Bu qidalar ölüm riskini artırır

09:10 05-04-2021 | icon 24 | Sağlamlıq
Bu qidalar ölüm riskini artırır

Təkrar emal edilmiş, bişirildikdən sonra bir müddət saxlanılan məhsullar kolon sindromuna səbəb ola bilər.

 

Versus.az xəbər verir ki, bununla bağlı "Monaş" Universitetinin alimləri tərəfindən "Science Advances" jurnalında xəbərdarlıq xarakterli məqalə dərc ediblər.

 

Tədqiqatçılar aşırı qlikolizin iltihaba və xroniki böyrək xəstəliklərinə kömək etdiyini aşkarlayıblar. Potensial təhlükəli maddələr bişmiş və qızardılmış qidalarda aşkar edilib. Bu birləşmələr istehsal zamanı kartof çipsisinə, koservləşdirilmiş məhsullara və şokolada əlavə olunur.

 

Mütəxəssislər, belə qidaların yalnız böyrəklərə deyil, həm də ümumi sağlamlıq üçün təhlükəli olduğu ilə bağlı da xəbərdarlıq ediblər.

 

Onlar qeyd ediblər ki, bu qidalar ölüm riskini, diabet, hipertoniya, piylənmə, xərçəng və mədə-bağırsaq xəstəliklərini artırırlar.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Razi Nurullayevin müavinindən İlqar Məmmədova tərs SİLLƏ

“Azərbaycanda radikalizmə meyilli kifayət qədər məmur ordusu var” - MÜSAHİBƏ

“Nizami təkcə Azərbaycan xalqı ilə deyil, dünyayladır” - MÜSAHİBƏ

“Qazi var ki, Vətən Müharibəsindən sonra yaradılan fondların diqqətindən kənarda qalıb”

Bakıya atılan raket və...

İlahi xəlqetmə, “Böyük Partlayış” və kimyəvi elementlərin transmutasiyası

"Ruslarla ermənilər əllərindən gələni edəcəklər ki, bu baş verməsin"

"Hər bir vətəndaşımız bu bərpa işində dövlətə dəstək verməlidir"

“Torpaqlarımızı azad etdik, büdcəmizi isə bu məmurlardan azad edə bilməmişik”

ErMİNAstan…

“İlqar Məmmədov özünü Qərbə təslim etmiş bir adamdır”

"30 il ərzində kimin kim olduğunu gördük"

"Uşaqpulu mütləq verilməlidir"

Qripin müalicəsi və qorunma yolları

“Lazım olsa Milli Şuranın, Müsavatın qarşısına çıxarıq” - MÜSAHİBƏ