Həkim-endokrinoloq Yekaterina Kazaçkova məktəblilərə səhər yeməyində beyin fəaliyyətini stimullaşdıran, yaddaşı və zehni fəaliyyətini yaxşılaşdıran qidalar seçməyi tövsiyə edib.
Versus.az xəbər verir ki, o, bu barədə Gazeta.Ru-ya danışan Kazaçkova qeyd edib ki, səhər yeməyi orqanizmi enerji ilə təmin etməli, onu yaxşı doyurmalı və bununla da beyin funksiyasını aktivləşdirməlidir.
Onun fikrincə, istənilən mağazada mövcud olan ən sadə məhsullar bu məqsədə uyğundur. Məsələn, yumurta, beyin üçün faydalı olan qiymətli zülal və xolin mənbəyidir, dənli bitkilər enerji ehtiyatı yaradır, kəsmik zülal və kalsium, qoz-fındıq anbarıdır.
Həkim qeyd edir ki, qurudulmuş meyvələr əla təbii enerji və sağlam yağların mənbəyidir, təzə tərəvəz və meyvələr isə orqanizmi vitaminlərlə təmin edir.
“Bu məhsulları birləşdirərək, siz təkcə sağlam deyil, həm də inanılmaz dadlı olan əsl kulinariya şah əsərləri yarada bilərsiniz. Məsələn, giləmeyvə ilə kəsmik güveç və ya toyuq və pendir ilə rulon və ya qoz-fındıq ilə meyvə salatı “, – deyə Kazaçkova bildirib.
O, vurğulayıb ki, uşaqlar və böyüklər üçün qidalı qidalanmanın açarı gündəlik menyunun müxtəlifliyidir.
Versus.az