Əriyin bilmədiyimiz zərərləri

09:32 22-06-2023 | icon 305 | Sağlamlıq
Əriyin bilmədiyimiz zərərləri

Əriyin həm təzəsində, həm qurusunda faydalı vitamin və minerallar var.

 
 
Terapevt Marina Konstantinovanın sözlərinə görə, faydalı tərəfləri aşağıdakılardır:
 
 
• B, C, E, K qruplarının vitaminləri;
• nikotin turşusu;
 
• maqnezium, kalsium, kalium, dəmir, yod, fosfor;
• üzvi turşular: limon, süksinik, malik;
 
• qlükoza, saxaroza, fruktoza;
• taninlər;
• pektin;
• flavonoidlər;
• sellüloza.
 
 
Ərik yeməyin daha 5 səbəbi:
 
• bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir;
• qan damarlarının divarlarını gücləndirmək;
• qocalmanı ləngidir;
 
• ürək üçün faydalı olan kalium çatışmazlığının qarşısını almağa kömək edir: gündəlik tələbatın 70% -ni doldurmaq üçün 100 qram ərik yemək kifayətdir.
 
 
Əriklər kimə əks göstərişdir?
 
• allergik reaksiya;
• mədə xorası;
• qastrit;
• iltihablı bağırsaq xəstəliyi (IBD);
• tiroid xəstəliyi;
• diabet;
• böyrək xəstəliyi;
• ürək xəstəlikləri.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Mədəkiçiltmə erasının sonu gəlir

“Azərbaycanla Bolqarıstan arasında əlaqələr uğurla inkişaf edir”

“Yeni formalaşan parlament daha aktiv olacaq”

Uğurlu xarici siyasətin GÖSTƏRİCİSİ

Ümummilli liderə həsr olunmuş DƏYİRMİ MASA

Gələn il Əlibala Hacızadənin 90 illiyi olacaq

Heydər Əliyev - Müasir Azərbaycan tarixini yazan LİDER

Liderləri Allah seçir...

Nobelçi alim Sadiq Qurbanovun Dövlət Mükafatına təqdim olunmuş kitabından yazdı

Bakının mərkəzində MƏSULİYYƏTSİZLİK

Əfsanəvi telefonun yeni VERSİYASI

Fərid Mailovun çoxdan gözlənilən LAYİHƏSİ

Heydər Əliyevin 101-ci ildönümündə Nizami rayonunda KONSERT

Güləşçimiz Paris-2024 Yay Olimpiya Oyunlarına lisenziya QAZANDI

"Gürcüstanda vəziyyət daha qəlizdir"