Ömrü uzadan üç ərzaq

09:33 14-04-2022 | icon 506 | Sağlamlıq
Ömrü uzadan üç ərzaq

Cəfəri, kök və qırmızı soğan ömrü uzadan ərzaqlar sırasındadır.

 

Bu barədə tanınmış rusiyalı aparıcı və həkim Yelena Malışeva danışıb.

 

Onun sözlərinə görə, qırmızı soğan tərkibində flavonoidlərə və antioksidanlara görə bütün tərəvəzlər arasında çempiondur:

 

“Flavonoidlər hüceyrələrimizi birbaşa qoruyur”.

 

O, həmçinin əlavə edib ki, qırmızı soğan, Altsheymer xəstəliyinin inkişaf riskini azaldır.

 

Yerköküdən danışarkən aparıcı onun tərkibində çoxlu lif olduğu bildirilib.  O, vurğulayıb ki, söhbət şəkərsiz və duzsuz qurudulmuş köklərdən gedir:

 

“Lifin bu xolesterolu qismən tutması və xaric etməsi səbəbindən bağırsaqda xolesterolun udulmasında azalma olur”.

 

Cəfəriyə gəldikdə isə mütəxəssis qeyd etdi ki, bu bitki kaliumla zəngindir:

 

“Kalium bizi qan təzyiqinin yüksəlməsindən qoruyur”.

 

Bundan əvvəl bildirilmişdi ki, paxlalı bitkilər, tam taxılların və qoz-fındığın istehlakı ömrü 10 ildən çox uzadır.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Qərb iç üzünü GÖSTƏRDİ

“İctimai proseslər media müstəvisində” - FORUM

Ağsaqqallıq Allahın təyinatıdır - Firudin Abazəliyev- 72

Gömrük idarəsində ƏMƏLİYYAT

"Analar Günü" TƏSİS EDİLİR

“Qarabağ naminə qalib ol!” - MARAFON

Əllərin əsməsi təkcə nevroloji deyil, başqa səbəbləri də var

Elektrik və qazpaylayıcı şəbəkələrə qoşulmaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ

Kəlbəcərdə ağır QƏZA

Vəzifə gəldi gedərdir - Firudin Cəlilov- 77

Xətai rayon prokurorluğunda “Yaşıl dünya üçün hüquqi yeniliklər”

Təmiz hava təhlükəli xəstəliyin inkişafına kömək edirmiş

Azərbaycanda ilk dəfə Milli Xalça Festivalı keçirilir

Polisdən Abşeronda ƏMƏLİYYAT

“Google”dən rəsmi proqramlarla bağlı YENİLİK