“Qreçka”ya qatıq qatıb yeməyin

07:13 08-08-2023 | icon 282 | Sağlamlıq
“Qreçka”ya qatıq qatıb yeməyin

Qarabaşaq hazırda sağlamlıq və pəhriz qidası kimi az qala hər gün evlərdə bişir. Bəs hər gün bu qidanı yemək zərərli, yoxsa faydalıdır?

 
 
Dietoloq Tatyana Razumovskaya qarabaşağı hər gün müəyyən şərtlərə əməl etməklə yeməyin vacibliyini bildirib.
 
 
“İlk növbədə, bilməlisiz ki, qarabaşağı məhz səhər yeməyində, ən geci saat 12-ə kimi yeməlisiz. Çünki axşam yedikdə, mədəaltı vəzə ağırlıq edir. Qreçkanı qatığa, kefirə, ətə, balığa qarnir kimi qatıb yemək olmaz. Çünki bu ikili mədə-bağırsaq sistemində qıcqırma, köp yaradır. Qatıqla qarabaşaq qatıb yeyərək arıqlamaq doğru deyil. Onu göbələk, yumurta, tərəvəzlərlə birgə yemək olar. Fiziki işdə çalışanlar, idmançılar hər gün yeyə bilər, çünki o əzələləri bərpa edir”. /medicina/

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Laçın şəhərinə getmək istəyənlərə ŞAD XƏBƏR

“Aksiyalarla, hədələrlə nəyə nail olmağa çalışırlar?”

Şəhidlik zirvəsinə yüksəlmənin 30-cu ili

Azərbaycan-Rusiya əlaqələri dünəndən bu günə…

ABŞ-ın ermənilərə dəstək siyasətinin TƏZAHÜRÜ

Adı Azərbaycan kino tarixində əbədi yaşayacaq...

Kirəcləşmə, duzlaşma oynaq xəstəliyi - osteoartrit

İqtisadi tarazlıq nə zaman pozulur?

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin yeni ekspozisiyasının TƏQDİMATI

Ögey anadan ŞOK ƏMƏL

İlham Əliyevdən quru sərhədləri ilə bağlı önəmli AÇIQLAMA

Mədəniyyət AFİŞASI

İsmayıl Osmanlı - 122

İctimai nəqliyyatla bağlı XOŞ XƏBƏR

Tarixi dostluq və mehriban qonşuluq