“Qreçka”ya qatıq qatıb yeməyin

07:13 08-08-2023 | icon 365 | Sağlamlıq
“Qreçka”ya qatıq qatıb yeməyin

Qarabaşaq hazırda sağlamlıq və pəhriz qidası kimi az qala hər gün evlərdə bişir. Bəs hər gün bu qidanı yemək zərərli, yoxsa faydalıdır?

 
 
Dietoloq Tatyana Razumovskaya qarabaşağı hər gün müəyyən şərtlərə əməl etməklə yeməyin vacibliyini bildirib.
 
 
“İlk növbədə, bilməlisiz ki, qarabaşağı məhz səhər yeməyində, ən geci saat 12-ə kimi yeməlisiz. Çünki axşam yedikdə, mədəaltı vəzə ağırlıq edir. Qreçkanı qatığa, kefirə, ətə, balığa qarnir kimi qatıb yemək olmaz. Çünki bu ikili mədə-bağırsaq sistemində qıcqırma, köp yaradır. Qatıqla qarabaşaq qatıb yeyərək arıqlamaq doğru deyil. Onu göbələk, yumurta, tərəvəzlərlə birgə yemək olar. Fiziki işdə çalışanlar, idmançılar hər gün yeyə bilər, çünki o əzələləri bərpa edir”. /medicina/

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Bu xəstəliklər təmas yolu ilə ötürülür

Bu gün güclü maqnit qasırğası GÖZLƏNİLİR

İşsizlərin NƏZƏRİNƏ

Bu gün Şuşa, Xankəndi və Xocalıda da məktəblər AÇILIR

Baş nazir qərar İMZALADI

Rusiya XİN-ə NOTA VERİLDİ

İlk dərs günündə BIÇAQLANMA

Üzə əncir çəkin, görün nə olacaq

Balığın köhnə olduğunu belə bilmək olar...

Bu günün PROQNOZU

Çəkisi nə 200, nə də 500-dür

Türkiyədə fabrikdə PARTLAYIŞ

Nuri belə sevindirdi

Bu gündən Azərbaycanda yeni dərs ili başlayır

46 məntəqənin nəticələri ETİBARSIZ SAYILDI