Əriyin bilmədiyimiz zərərləri

09:32 22-06-2023 | icon 301 | Sağlamlıq
Əriyin bilmədiyimiz zərərləri

Əriyin həm təzəsində, həm qurusunda faydalı vitamin və minerallar var.

 
 
Terapevt Marina Konstantinovanın sözlərinə görə, faydalı tərəfləri aşağıdakılardır:
 
 
• B, C, E, K qruplarının vitaminləri;
• nikotin turşusu;
 
• maqnezium, kalsium, kalium, dəmir, yod, fosfor;
• üzvi turşular: limon, süksinik, malik;
 
• qlükoza, saxaroza, fruktoza;
• taninlər;
• pektin;
• flavonoidlər;
• sellüloza.
 
 
Ərik yeməyin daha 5 səbəbi:
 
• bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir;
• qan damarlarının divarlarını gücləndirmək;
• qocalmanı ləngidir;
 
• ürək üçün faydalı olan kalium çatışmazlığının qarşısını almağa kömək edir: gündəlik tələbatın 70% -ni doldurmaq üçün 100 qram ərik yemək kifayətdir.
 
 
Əriklər kimə əks göstərişdir?
 
• allergik reaksiya;
• mədə xorası;
• qastrit;
• iltihablı bağırsaq xəstəliyi (IBD);
• tiroid xəstəliyi;
• diabet;
• böyrək xəstəliyi;
• ürək xəstəlikləri.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Laçın şəhərinə getmək istəyənlərə ŞAD XƏBƏR

Azərbaycanın daha bir qələbəsi

“Aksiyalarla, hədələrlə nəyə nail olmağa çalışırlar?”

“Əli Kərimli və onun kimilər bu gün də eyni çirkin xətlə davam edir”

Şəhidlik zirvəsinə yüksəlmənin 30-cu ili

Azərbaycan-Rusiya əlaqələri dünəndən bu günə…

ABŞ-ın ermənilərə dəstək siyasətinin TƏZAHÜRÜ

Kirəcləşmə, duzlaşma oynaq xəstəliyi - osteoartrit

Adı Azərbaycan kino tarixində əbədi yaşayacaq...

İsrail “Hizbullah” döyüşçülərinin yerləşdiyi binaya zərbə endirib, ölənlər var

Məktəblərarası biologiya yarışması keçirilib

İqtisadi tarazlıq nə zaman pozulur?

Hüquqi şəxslərə dair yeni tələb müəyyənləşir

Ögey anadan ŞOK ƏMƏL

Milli Azərbaycan Tarixi Muzeyinin yeni ekspozisiyasının TƏQDİMATI