Tromboz yaradan məhsullar

07:39 18-06-2021 | icon 910 | Sağlamlıq
Tromboz yaradan məhsullar

Bəzi qidalar, xüsusilə risk qrupundakı insanlarda qan laxtalanmasında pozuntulara və tromboza səbəb ola bilər.

 

“Zvezda”nın məlumatına görə, rusiyalı tanınmış kardioloq və tibb elmləri namizədi Anna Koreneviç bu barədə xəbərdarlıq edib.

 

Onun sözlərinə görə, risk qrupuna ateroskleroz və şəkərli diabetdən əziyyət çəkənlər, irsi ürək-damar xəstəlikləri olanlar, artıq çəkili insanlar və siqaret çəkənlər daxildir.

 

Tromboz riskini azaltmaq üçün pəhrizdə şirniyyat, çörək və xəmir xörəkləri kimi sadə karbohidratları, həmçinin tərkibində xeyli miqdarda şəkər olduğu üçün sousları, yarımfabrikatları və az yağlı qidaları minimuma endirilməsi tövsiyə olunur.

 

“Şübhəsiz ki, ən təhlükəlilərindən biri spirtli içkidir. Ondan sui-istifadə etməyin, tamamilə istifadə olunmaması isə ən yaxşısıdır”,  - deyə Koreneviç vurğulayıb.

 

Qanı durulaşdıran dərmanları qəbul edən insanlara isə həkim yaşıl çay, mal və donuz qaraciyəri, yaşıl tərəvəz kimi “K” vitamini yüksək olan qidalardan imtina etməyi məsləhət görüb. Bu məhsullar dərmanların təsirini öldürür.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Aidiyyəti təşkilatlara SƏSLƏNİRƏM

Sümükləri bərkidən "Yaşıl süd"

Sümük və oynaq ağrılarına jelatin

İvanişvilidən Saakaşvilinin partiyasına TƏHDİD

“Səbrimizin mükafatı Şəhidlərimizin yanı olar İnşAllah”

Onların sertifikatları nə dərəcədə etibarlıdır?

"Təxminən 30 il və 25 milyard dollar lazımdır”

Bülbüloğlu "Qələbə" marşı YAZACAQ

"İndiana Cons" filmində təsvir edilən məbəd tapıldı

Bağında alma boyda qoz yetişdirir

Aviaşouda faciə

O, uzun müddət yaşıl meydanlardan uzaq qala bilər

III turda daha 16 görüş olacaq

Dilarə Əliyeva jurnalistlərlə görüşüb

"Bavariya" üzərində inamlı qələbə