Tromboz yaradan məhsullar

07:39 18-06-2021 | icon 740 | Sağlamlıq
Tromboz yaradan məhsullar

Bəzi qidalar, xüsusilə risk qrupundakı insanlarda qan laxtalanmasında pozuntulara və tromboza səbəb ola bilər.

 

“Zvezda”nın məlumatına görə, rusiyalı tanınmış kardioloq və tibb elmləri namizədi Anna Koreneviç bu barədə xəbərdarlıq edib.

 

Onun sözlərinə görə, risk qrupuna ateroskleroz və şəkərli diabetdən əziyyət çəkənlər, irsi ürək-damar xəstəlikləri olanlar, artıq çəkili insanlar və siqaret çəkənlər daxildir.

 

Tromboz riskini azaltmaq üçün pəhrizdə şirniyyat, çörək və xəmir xörəkləri kimi sadə karbohidratları, həmçinin tərkibində xeyli miqdarda şəkər olduğu üçün sousları, yarımfabrikatları və az yağlı qidaları minimuma endirilməsi tövsiyə olunur.

 

“Şübhəsiz ki, ən təhlükəlilərindən biri spirtli içkidir. Ondan sui-istifadə etməyin, tamamilə istifadə olunmaması isə ən yaxşısıdır”,  - deyə Koreneviç vurğulayıb.

 

Qanı durulaşdıran dərmanları qəbul edən insanlara isə həkim yaşıl çay, mal və donuz qaraciyəri, yaşıl tərəvəz kimi “K” vitamini yüksək olan qidalardan imtina etməyi məsləhət görüb. Bu məhsullar dərmanların təsirini öldürür.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Sahil Babayev DOST mərkəzinin bağlanmasını Prezidentdən NİYƏ GİZLƏDİR?

MCP-dən İLİN YEKUNLARI

Qırmızı qurd eşənəyi - hər xəstədə fərqlidir

Həqiqətdən uzaq, saxta məlumatlara əsaslanan QƏTNAMƏ

Qidalara qatılan bu maddə diabet əmələ gətirir

Türkiyədə təhsil almaq istəyənlərin NƏZƏRİNƏ

Deputat etiraz etdi

“Sevda mecburi istikamet”in qala gecəsi baş tutub

“Toppuş bacı” haqqında maraqlı faktlar

Azərbaycana qarşı məkrli, maraqlı ölkələr

Çürük dişlərin yaratdığı bəla

Xərçəngdən ən yaxşı qoruyan meyvə

Mələyin heykəli oğrulardan “qisasını aldı”

Daha üç qadın jurnalist saxlanıldı

Pensiyalar 15 faiz artacaq