Şəkər tərkibli qidalar bağırsaqda zərərli bakteriyaları qidalandırır

00:57 15-11-2019 | icon 117 | Sağlamlıq
Şəkər tərkibli qidalar bağırsaqda zərərli bakteriyaları qidalandırır

Şəkər, qənd orqanizmdə iltihabi prosesləri sürətləndirir.

 
 
Versus.Az Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Albert Universitetinin alimləri sübut edib ki, əgər insan şəkər qəbulunu artırsa, onda bağırsaqların iltihabi xəstəlikləri də artacaq. 
 
 
Eksperiment siçanlar üzərində aparılıb. 2 qrupa bölünən siçanların bir qrupuna adi yem veriblər, digər qrupu 3 gün saxaroza ilə qidalandırıblar.
 
 
Sonra bütün siçanlarda xüsusi dərmanla kolit – qarın ağrısı yaradıblar.
 
 
Məlum olub ki, ikinci qrup siçanlarda bağırsaq toxumaları zədələnib, immun cavab zəifləyib.
 
 
Alimlər bildirir ki, hətta qidada cüzi olaraq şəkərin artması artıq mövcud iltihabi prosesləri kəskinləşdirir.
 
 
Səbəb bağırsaq mikroflorasının pozulmasıdır. Yüksək şəkər tərkibli qidalar bağırsaqda zərərli bakteriyaları qidalandırır, çoxaldır, bu da iltihabı artırır.
 
 
Qeyd edək ki, şəkər şiş hüceyrələrini də aktivləşdirir.

Xəbər lenti

InvestAZ

Ən çox oxunan xəbərlər

Əvəz Zeynallının projesi və alça turşusu

Ermənistan təşkəs rejimini 78 dəfə pozub

Bəhram Bağırzadədən yeni XƏBƏR VAR

“Qalatasaray” yenə uduzdu

Qərbi Azərbaycanlı qaçqınların işi Avropa Məhkəməsinə göndəriləcək

Bakıda güclü külək əsəcək, rayonlara leysan yağacaq

Mehriban Əliyeva koronavirusa yoluxmuş həkiminin səhhətini nəzarətə GÖTÜRDÜ

Prezident yenidən qurulan yarımstansiyasının açılışında - FOTO

Müəllim olmaq arzusunda olanların NƏZƏRİNƏ

Azərbaycan mətbuatı – 145

İmtahana hazırlaşan abituriyentlərə MÜRACİƏT

"DİN-in əməliyyatı özəl sektorun vəzifəli şəxslərinə qarşı keçirilir"

Xədicə İsmayıldan koronavirusa yoluxma xəbərinə sərt REAKSİYA

Yüz illər öncə tikilmiş hamam zibilliyə çevrilib - FOTO

Karantin postları yenidən QURULDU