Dietoloq immuniteti qoruyan vitaminlərdən danışıb
Rusiyalı dietoloq, allerqoloq-immunoloq Marina Apletayeva payız mövsümündə immuniteti qorumaq üçün lazım olan məhsullar barədə danışıb.
Bu barədə RT xəbər yayır.
Onun sözlərinə görə, beta-karoten orqanizmin mövsümi xəstəliklərdən qorunmasında həlledici rol oynayır.
“Payız dövründə tünd narıncı, sarı-narıncı rəngli qidalar qəbul etməlisiniz. Bunlar şaftalı, ərik, gavalı, balqabaq, yerkökü, qovundur”.
O, qeyd edib ki, A vitamini yuxarı tənəffüs orqanlarının selikli qişasını viruslardan və bakteriyalardan qoruyur. Amma onun tək qəbulu zəhərlənməyə səbəb ola bilər.
Mütəxəssis bildirib ki, payız fəslindəki C vitamini də əhəmiyyətli rol oynayır:
“C vitamini ilə zəngin qidaların qəbulu vacibdir. O, yaxşı antioksidandır, bədənin hüceyrələrini zərərlərdən qoruyur”.
Xəbər lenti
"Sosial işçilər həmin şəxsi tapıb ona yardım göstərsin"
"Öz vəzifə borcunu layiqincə yerinə yetirən məmurlar da var"